Seventh Wonder - Waiting in the Wings

Review door op 12/07/2012

Ashladan score:

 • Zang
 • Samenspel Bandleden
 • Geen Dream Theater Invloeden Meer
 • Eigen Geluid Ontwikkeld
 • Nog net iets t√© ontoegankelijk

Nadat Seventh Wonder vorig jaar hun debuut album Become had uitgebracht is het nu alweer tijd voor album nummer twee. Op dit album zal zanger Tommy Karevik zijn debuut maken. De verwachtingen voor dit album zijn dan ook hoog gespannen.

Opener Stars of David laat meteen horen dat de Dream Theater invloeden van de vorige plaat voor het grootste gedeelte verdwenen zijn. Ook zanger Tommy Karevik kan meteen zijn aanwezigheid laten merken. Deze man heeft een zeer harde en heldere stem. Een zeer goede aanwinst voor Seventh Wonder. Na opener Star of David krijgen we meteen het beste nummer van de plaat voorgeschoteld, namelijk Taint the Sky. Een nummer waarin ieder bandlid het beste uit zichzelf haalt. Heerlijke rifs, toetspartijen en refreinen volgen mekaar in hoog tempo op.

Ook dit album staat weer vol met afwisseling, zo is het eerder genoemde Taint de Sky lekker stevig, en is het afsluitende nummer Pieces een prachtige balade, waarin Tommy meteen zijn prachtige stem laat horen.

Met dit album heeft Seventh Wonder weer een parel afgeleverd! En deze is nog eens stukken beter dan het debuut. Ik zit nu al met smacht te wachten op een eventuele opvolger.

Ook dit album is weer verplicht voor elke progressieve fan. Seventh Wonder heeft zich op dit album ontpopt tot een unieke act met een eigen geluid.

85/100

Tracklist:

 1. "Star of David" - 5:13
 2. "Taint the Sky" - 6:25
 3. "Waiting in the Wings" - 9:18
 4. "Banish the Wicked" - 5:36
 5. "Not an Angel" - 6:45
 6. "Devil's Inc." - 7:14
 7. "Walking Tall" - 4:20
 8. "The Edge of My Blade" - 6:32
 9. "Pieces" - 4:31

De conclusie van Cjmormon voor dit album

Ook dit album is weer verplicht voor elke progressieve fan. Seventh Wonder heeft zich op dit album ontpopt tot een unieke act met een eigen geluid.

Album Fiche

Band:
Label:
Website:
Score: / 100