Evil Shepherd: Het logisch vervolg en hard werken

Kwaliteitsvolle thrash metal met een serieus zwart randje uit ons eigen land: we moeten het koesteren. Zeker als ze klasseplaten op de wereld zetten, zoals Evil Shepherd eind vorig jaar deed. Ik greep dan ook de kans met beide handen toen ik Jonah, de zanger van Evil Shepherd mocht interviewen.

Hallo Jonah van Evil Shepherd! Hoe gaat het ermee? Stel even kort je band voor aan Ashladan.

Alles goed hier, Evil Shepherd bestaat uit leden van Hyena en Wreckage - twee bands die beiden een vroege dood kenden - en Tommy (bass). Ondertussen zijn er wat line-up veranderingen geweest en zit Sven achter de drums en Lemmes op leadgitaar .

 

Ik was alvast erg te spreken over jullie nieuwe album Evil Through Darkness, Darkness Through Death, proficiat! Hoe zijn de reacties over dit album tot nog toe?

Bedankt, tot nu toe bijna allemaal positieve recensies en daarvoor zijn we erg dankbaar, het doet deugd om te lezen dat ons werk geapprecieerd word!

Eerst even over de cover van jullie album, wiens idee was die (erg geslaagde) cover? Kunnen we hier spreken over functioneel naakt of past het bij het algehele concept van het album?

Het was een gezamenlijk idee en het past bij het concept (de dood van religie) van het album.

De teksten handelen grotendeels over occulte of antichristelijke thema’s. Vanwaar haal je de inspiratie om hierover teksten te schrijven? Occulte literatuur, fantasie, andere bands, eigen ervaringen?

Het zijn onderwerpen waar we bijna dagelijks mee bezig zijn, zij het boeken lezen, zombie slashers bekijken of alweer een kerkschandaal in het nieuws, wat er in het hoofd blijft hangen en de verwrongen combinatie ervan wordt neergeschreven.

Ik heb gemerkt dat dit album veel doordachter en krachtiger klinkt dan jullie debuut Sowing Death. Hoe voel je dit zelf aan? Merk je überhaupt een verschil of is dit een logisch vervolg op Sowing Death?

Voor ons is het een logisch vervolg, Toen Sowing Death uit kwam hadden we al drie nummers klaar voor het volgende album, de nieuwe nummers zijn wel ‘doordachter’ maar dat is maar logisch denk ik, alleszins beter dan jaren op hetzelfde niveau te blijven haperen.

Evil Shepherd is net als landgenoot Evil Invaders serieus aan het timmeren aan de naam als binnenlandse live-grootheid. Hoe ervaar je dit zelf? Zijn er bepaalde opmerkelijke ervaringen van deze liveoptredens die je wilt delen?

Elk optreden dat we kunnen doen, doen we, maar het mogen er altijd wat meer zijn natuurlijk. Evil Invaders daarentegen hebben zeer veel shows en terecht ook, het is echt de moeite om ze aan het werk te zien!

Binnenkort delen jullie het podium in Oostrozebeke met grootheden zoals Nifelheim en Vulcano. Hoe kijk je naar dit optreden? Hoe is Evil Shepherd in deze ‘package’ terecht gekomen?

We kijken er erg naar uit, we zijn gevraagd door Tim, die met zijn “The Skull Sessiöns” festival telkens opnieuw zeer goede bands weet te strikken!

Wat vind je van de metalscene in ons eigen Belgenlandje?

Dat we goed bezig zijn! Alle genres komen aan bod en overal zit er wel een heel goeie band tussen, om er een paar op te noemen, Evil invaders (Speed), Gae bolga (Thrash), Tyrant’s kall (Doom/death), Slaughter messiah (Black/death/thrash), Spermafrost (Black ’n roll), Emptiness (Death), Sardonis (Doom) en nog veel meer… 

Onlangs vond er een hoogmis van de black metal plaats in ons land: Nidrosian Black Mass. Wat vind/ vond je van dit initiatief en de line-up ?

Zeer goede line-up en de sfeer was ook erg goed, voor mijn part volgend jaar terug in Brussel!

Welke toekomstplannen zitten er nu in het verschiet met Evil Shepherd na deze sterke release?

2013 beloofd nogal druk te worden, ons label (Empire records) brengt een compilatie lp uit met onder andere Desaster, Gospel of the Horns, Die Hard, Satanika, Slaughter Messiah, Evil Shepherd, Goat Perversör, Maleficence en nog een band. Een split met Evil Shepherd en Slaughter Messiah wordt ook verwacht, dus gaan we terug naar de studio en er zijn ook al een aantal optredens gepland, dus so far so good.

Is er nog een laatste gedachte of opmerking die je zou willen delen met Ashladan?

Bedankt voor je tijd en check ook onze Facebook-pagina voor optredens, muziek en info.. 

Interview Fiche

Band:
Band member:
Website:
review: